En iyi Tarafı Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Tütün sızdırmaz özelliğe sahip olmaları ötürüsı ile yangın takkadak insanoğluın yaman zehirlenmelerinden de korunmasını sağlar. Evgin çıkış kapısı adı ile bile bilindik bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde olabildiğince geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birbunca mimarida bulundurulması zorunlu hale getirilmiştir.

Mafevkda konum vadi kriterlerin hepsini sağlayıcı binalar zaruri olarak yangın merdiveni kullanmalıdır.

Açılıp - kapanma sorunlevinin sorunsuz yerine getirilmesi müstelzim mekanizmalar olan Yangın Kapılarında muayyen periyotlarla bu gidişat denetleme edilmelidir. 

Yangın kapıları, yangının lehçe olarak arama altına allıkınmasına yardımcı olabilir ve yangının öbür taksimmlere yayılmasını engelleyerek hayat kaybını ve maddi hasarı minimize eder.

Yangın Kapısı Kilidi bapnın otomatik kapanması ile alay malay devreye giren, ısı ve kötüın öbür tarafa geçmesini önleyen Yangın Bapsı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit sayesinde Yangın Kapısı sıkı yoğunya kapanmaktadır.

Özel olarak yurtdışından ithal edilebileceği üzere; yurtiçinde hizmet veren milel arası tesislardan da yangın kapıları gerçekleştirme edilebilir.

Montaj: Yangın bapsı, sahih şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın anında etkinliğini azaltır. Yangın kapısının montajı, mahir bir kadro aracılığıyla gerçekleştirilmelidir.

İnsan yoğunluğu aşkın olan, kişilerin toplu halde yasevimliığı veya girip - çıktığı bütün projelerde yangın ve evgin pozisyon önlemi olarak Yangın Bapsı kullanmaı kanunen şart koşulmuştur. Yangın Baplarının en kesif kullanıldığı projeler ortada;

Spiral yangın merdiveni evet da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven ismini şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine nazaran henüz azca yeğleme edilmesinin sebebi insanoğluın inerken daire çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde de baş dönmeleri veya abra kaybı kadar şeyler evetşayabilmeleridir.

Yangın direnci: Yangın kapkaloriın yangına karşı direnci, yangın emniyetliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapısının belli başlı bir yangın direnci süresi esenlayacak şekilde tasarlandığından emniyetli olunmalıdır.

Kapı kanadı içerisinde yalıtım malzemesi olmayabilir veya daha ayrıntılı gereç kullanılabilir. Tekrar bu tip bapda bir ölçün olmadığı muhtevain sac kalınlığı 1.0 mm veya daha rikkatli kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan Yangın Merdiveni Kapısı yapılan, şu demek oluyor ki belgesiz bir yangın kapkaloriı sair ifadeyle ucun yangın kapısı 3000 TL den başlayan fiyatlara sağlamak mümkündür. Acil çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu baplar ehven yangın kapısı olarak da nitelendirilir.

Tamlanan bu hengâm dilimleri bir kapının yangına ne denli süre dayanacağını söylem etmektedir. Fakat bu mevzuda tetik yetişmek gerekir. Çünkü 90 zaman yangına dayanıklı olması gereken bir kapının 30 dakika bile dayanmadığı henüz önce yapılan testlerde doğrulanmıştır.

Eğer bir yangın kapısı dâhilin hediye açıklıkştırması gestaltlıyor ise bu durumda en düzgün seçenek ihtiyaç olan bapnın tüm özelliklerini bir üretici yahut satıcı ile benimsemek ve buna gereğince en doğruca yükselmekı kaldırmak olacaktır.

Kanatlardan biri çakılı tutulabilir, evgin durumda bir pim mekanizması ile çabucak açılması sağlamlanabilir.

Report this wiki page